Į pradžią > Blogosfera > Apie autostopą

Apie autostopą

2011.10.01

Tie, kas galvoja, jog jau miriau, beveik teisūs, tačiau tik tam tikra prasme, apie tai artimiausiomis dienomis. Ir tai, jog numiriau, leis iš naujo prisikelti ir sugrįžti atgal čia. Tai, jog nieko nerašiau pastaruoju metu, nereiškia, jog nieko0 nemačiau, tiesiog sukurpti greitą įrašą nebebuvo jėgų, kuomet visas darbas buvo teksto konstravimas, redagavimas ir t.t. Beje, kažkaip keista susidėliojo, jog čia aš sėdžiu lygiai metus, ir mesti kol kas nežadu, svarbiausiai kad Adminui užtektų noro ir valios tvarkyti PoPo.lt fermą. Taip kad lyg ir gimtadienis nedidelis, ar kažkas panašaus.

http://ekologija.blogas.lt/

http://ekologija.blogas.lt/

 

Grįžtant prie įrašo temos. Dažnai važinėju tarp Vilniaus ir Kauno, nevengiu paimti ir šalia kelio stovinčius, ranką su iškeltu nykščiu mosikuojančius žmones. Dažnai tai prablaško kelionėje, o kartais susitinki su įdomiais žmonėmis. Anksčiau ir pats nevengdavau išeiti į trasą ir pastovėti, tiesa, ypatinga patirtimi negaliu pasigirti, tačiau jos turiu. Yra tekę ir ilgėliau pastovėti, todėl kai turiu galimybę, visą laiką stabtelėju ir paimu vieną ar du žmones. Nemėgstu prisigrūsti pilnos mašinos, kažkodėl man atrodo, jog ir patiems trazuotojams tai nėra patogu, todėl suprantu juos ir neprisifarširuoju pilno galo, tam jog dėkingumo jausmas tiesiog sklistų per visus galus ir netgi reiktų šiek tiek pradaryti langus. Tiesa, neturiu manijos, jog būtinai reikia kažką paimti, stengiuosi nesudaryti avarinių situacijų, kirsdamas į šalikelę iš antros juostos, tam kad būtinai ką nors paimti. Tiesiog, jeigu pastebiu iš tolėliau žmones, stengiuosi per daug neįsibėgėti ir tiek…

Paimdamas pakeleivius, turiu tik vieną taisyklę – jeigu su manim važiuoja žmona ar dukra, niekada nesustoju. Žinau, kad automobilio galas yra tuščias, tačiau kelionėje, kuomet dalyvauja šeimos nariai, tiesiog noriu išlaikyti galimybę pasidžiaugti savo šeima. Tai tampa pakankamai intymiu laiku, žinant, jog nuo pokalbio vienas su kitu niekur nepabėgsi. Tuomet galima atsiduoti bendravimo malonumui. Galiausiai maži ritualai, kaip sustojimas kavageriui ar tiesiog papusryčiauti pakelėje (žmona tokiais atvejais pasirūpina sumuštiniais), yra gėris. Tačiau ne mažiau svarbu negu galimybė pabendrauti su sau artimais žmonėmis yra ir tai, jog vairuodamas atsakau už jų saugumą. Kalbu ne apie avarijas ar kažką panašaus. Kuomet važiuoju su šeima, nepasitikiu ne vienu pakelėje stovinčiu tipu. Tiesiog išvažiuoju į antrą juostą ir net nesiruošiu stoti. Pasakojimas čia būtų banalus. Prieš kokius 16 – 18 metų po vieno savo pasivažinėjimo namo grįžo brolis. Jo kaklas buvo užbintuotas, kažkuri ranka taip pat. Važiavo automobiliu, pakeleiviai nutarė išsodinti ir užpuolė šalia vairuotojo sėdėjusį brolį su kažkuo aštriu. Viskas baigėsi lyg ir laimingai, tačiau tuo pačiu tai paliko tam tikrą traumą. Ir būtent tai tapo motyvu, niekada neimti žmonių, kai su manim važiuoja šeima…

Šiandien prisiminiau tai, kadangi eilinį kartą paėmiau kelis jaunuolius, su kuriais prasidėjo nedidelis pokalbis apie šį bei tą. Neklausiau kas jie tokie ir neprisistačiau, todėl kaip juos pristatyti net ir nežinau. To priežastis paprasta, pastaruoju metu praleidžiu tiek studentų per savo rankas ir jų neatsimenu, kad prisiminti dar kelis žmones, su kuriais persimeti keliais sakiniais, netgi neverta bandyti. Tiesiog važiavom ir viskas. Blevyzgojom apie bet ką… Mane pirmą kartą palaikė kompiuterastų, nors kai pasižiūrėjau į veidrodėlį, lyg ir susišukavęs buvau, nekalbant apie tai, jog ir spuogai išspaudyti, nekalbant apie tai, jog po vasaros dar ir įdegio kažkiek pasilikę. Visgi vaikinai sugebėjo pasiteirauti, kuo užsiiminėju, ir pasakiau, jog esu istorikas. Staiga mano nustebimui iš galo ateina perklausimas: LEO? Na va, supratau, kad jaunimui istorikas jau nebėra vien tik Bumblauskas ir Gudavičius. Toliau vėl nedidelis pokalbis, šiek tiek paliečiant blogosferą…

 

Share
Kategorijos: Blogosfera Žymos: , ,
  1. 2011.10.01 19:11 | #1

    Nevisai į temą – tai kada ir kur gynimas? Gal atšokčiau paklausyt?

  2. 2011.10.01 19:12 | #2

    Tu buvai įvardintas kaip žinomiausias blogosferos istorikas… 🙂

  3. 2011.10.01 19:18 | #3

    @baltasisvaiduoklis
    Kvaili tie žmonės, nežino, kur grūdai, o kur pelai… Taip tokie liapsusai ir gaunasi. Kaip dėl tos disertacijos (gali į emailą brūkštelt)?

  4. Lokyz
    2011.10.01 19:46 | #4

    Mane kažkada paslaugūs čigonai kažkokiam Čekijos užkampyje penkiese važiuodami kažkuria iš mažesnių Škodų sugebėjo įsitalpint į saloną su visa kuprine. Iki šiol manau, kad tai nerealu. Bet strigęs tai buvau klaikiai. Apie 300 kilometrų gal tris paras važiavau.

  5. 2011.10.01 20:29 | #5

    @Lokyz
    čia ir pėstute buvo galima pusę kelio nueiti 😀 Nors lokiška kompleksija ir išdidumas neturėtų leisti 😀

  6. 2011.10.01 21:08 | #6

    Ponuli, tai tikrai įspūdinga, kad blogeriai tampa realiai garsesniais už visokius. Bet tai jie dabar garantuoju, kad paskaitys šitą tamstos straipsnį ir bus apakę visvien ne mažiau -- „Vaiduoklis????“

    🙂

  7. skirtumas
    2011.10.01 21:27 | #7

    Nuo savęs nepasislėpsit.

  8. 2011.10.01 21:35 | #8

    @Rokiškis
    Na, išties, tai čia yra didelė loginė spraga, nes jei vaikinai būtų užklausę, ponas Bumblauskai ar Gudavičiau, tai būtų tekę daryti prielaidą, jog vežu regėjimo negalią turinčius žmones, nes anie kaip tik plačiau ir yra žinomi kaip personažai iš televizoriaus ekrano. Šiuo atveju, tai yra tam tikra intriga, kurią gali sukurti pseudonimo statusas blogosferoje.

  9. Lokyz
    2011.10.03 11:51 | #9

    @baltasisvaiduoklis Kompleksija tuomet buvo dviračio rėmo. O be to balažin kur iekvienoj sankryžoj sukt. Bet čigonų optimizmas pribloškė.Sakė gerai gerai, tilpsi. Ir išvežė į kažkokį normalesnį kelią, kur jau greičiau pajudėjau.

  10. ezengas
    2011.10.03 21:54 | #10

    Geras numeris, labai geras:D Nemaniau, kad perskaitysiu apie savo ir draugelio šeštadieninę kelionę į Vilnių. Palaikiau tamstą Leo, o pasirodo va, su kuo teko susitikti.

  11. ezengas
    2011.10.03 22:00 | #11

    @Rokiškis: Tikrai, tamsta visiškai teisus, aš apakęs;]

Komentavimo galimybė šiame įraše yra išjungta.
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos